Drar igång våren

mars 23, 2021 0 av admin

Hej,

Visst är det härligt med vår äntligen! Idag var det 10 grader varmt ute, så himla gött. Känns som det mesta, inklusive jag själv, vaknar till liv igen med våren. 

Nu när det har kommit ett sprillans nytt desinfektionsmedel mot Covid-19 och det är varmare ute har även vår älskade dragkampsklubb börjat komma igång igen så smått. Vi är självfallet försiktiga och joina bara om man känner sig helt frisk utan symtom, är noga med handspriten och vi ses utomhus, oftast i någon mysig park. På de tre-fyra gånger vi hunnit ses i år har vi ännu inte varit allihopa samtidigt någon gång, men å andra sidan är det nog ett bra tecken att alla tar det seriöst om att stanna hemma vid symtom. 

Lite lurigt dock nu när många av oss har pollenallergi, har märkt själv att folk på bussen tittar snett på mig om jag råkar snörvla eller behöver snyta mig – är väl skräcken för att få corona eller bli smittbärare. Ibland vill jag bara ha en stor skylt att ta fram då med texten att jag bara har pollenallergi, haha, hur tror ni folk skulle reagera i så fall? 

En kompis som har astma hostar rätt ofta när han precis klivit på bussen, av ansträngningen att ta sig till bussen, när han märker att folk blänger på honom med den där rädsla-för-covid-blicken brukar ha ta upp sin inhalator för att markera att det inte är corona. Kanske skulle be och få en av hans tomma och göra likadant… fast å andra sidan, man kan ju inte säkert veta vad som är vad. Galet att det redan har gått över ett år med pandemin, och inte verkar den ta slut än på ett tag heller. 

Men pandemi eller ej, det går ju fortfarande att jogga i skogen utan risk för varken sig själv eller andra. Tur är det, älskar att springa i skogen och att det äntligen är varmare och ljusare ute så det går att springa senare på kvällen när det ännu är ljust ute. Finns ett perfekt elljusspår på ett berg intill min bostad, några olika slingor upp och nerför berget i en stor åtta. Brukar springa några varv och köra ett pass styrketräning på redskapen med stora stockar som kommunen gjort iordning där. Viktigt att hålla sig i form oavsett på vilket sätt som det sker.

Hörs snart igen!