Kost vid träning

februari 1, 2021 0 av admin

Hallå! 

Sista har jag ju skrivit lite om vikten av att sova bra och träna i lagom dos, lagom hårt och lagom ofta (yes, mellanmjölkslandet och lagom är rätt bra koncept ändå). Idag tänkte jag fokusera lite på den tredje pelaren i en bra livsstil, särskilt när man tränar mycket så som de flesta av oss gör i dragkampsklubben. Nämligen kosten. 

Precis som man behöver ladda kroppen med en natts god sömn, behöver man även fylla på med bra energi i form av mat och mellanmål. Jag brukar dessutom rekommendera olika tillskott i form av hälsokost för att ytterligare boosta kroppen med nyttigheter. Särskilt Vitamin D3 behövs det extra av nu i vintertider när solen gömmer sig och man därför snabbt blir trött. Det brukar även finnas färdiga blandningar av vitaminer och mineraler särskilt framtagna for oss som idrottar mycket. Men det är som sagt bara tillskott, det viktigaste är väl balanserade måltider – tänk på matcirkelns alla olika delar som ska komma med. Om du är vegetarian och tränar behöver du äta rejält med proteiner i form av ägg, bönor och baljväxter, kvarg, osv. Direkt efter ett träningspass brukar jag även ta en proteinbar för att snabbt få tillbaka energin och sedan laga en rejäl middag när kommit hem igen. Finns ju massor med bloggar som bättre beskriver vad man ska äta när man tränar så googla lite om ni vill lära er mer.

Annars händer det inte så mycket här. Jag har jobbat en del på helgerna hos min vän på bygget, riktgt roligt faktiskt. Är mer och mer sugen på att prova på byggbranschen mer seriöst. Har ju tänkt länge att jag ska prata med en studievägledare for att få tips, men inte blivit av än. Och med corona går det ju inte att ses IRL som jag föredrar. Känns lite konstigt att prata med en skärm om så stora frågor som vad jag ska göra med min framtid. Mia, min storasyster har en polare som är studievägledare som jag kanske kan prata med fast kanske blir lite awkward, haha. 

Ska kolla med Mia när vi ses imorgon vad hon säger om det. Josefin fyller nämligen år imorgon så vi ska samlas hela familjen i Västra Bodarna hos päronen, det ser jag fram emot! Är ju bara en vanlig veckodag och hon fyller udda, 21, så vi kör på en middag tillsammans med tårta till efterrätt. 

Ha de!