Ingen hård träning

mars 30, 2020 0 av admin

Hejsan,

Trots allt coronaviruset och alla restriktioner är det viktigt att man håller sig aktivt. Så idag tänkte jag göra ett inlägg om just varför jag anser att det är så viktigt att hålla sig i form framför allt i dessa coronatider.

Dragkampsklubben har vi valt att stänga ner för tillfället, det betyder att vi inte ses för att träna tillsammans. Vi vill bidra till att minska spridningen av viruset som har dödat så många människor på så korttid. Visst, man kan nog säga att det finns många fler virus som dödar snabbare, som är farligare och det håller jag med om. Ebola är ett utmärkt exempel.

Min fråga till er är: Vad har alla dessa virus gemensamt (förutom att vara virus så klart)?

Vad jag anser att de har gemensamt är att de vill skada oss människor och vår hälsa, men ju starkare immunförsvar vi har, ju större chans har vi för att överleva, speciellt för det här viruset som spökar så. Därför är det viktigt att vi håller oss i form och att vi gör allt vi kan för att vi ska fortsätta utöva någon form av sport eller fysisk aktivitet. Det sist nämnda, den fysiska aktiviteten är en mycket viktig funktion som kroppen kräver för att stärka immunförsvaret. Det är inte det enda och viktigaste men det är en viktig del för att bibehålla och stärka det. Det är viktigt att poängtera här att den regelbundna fysiska aktiviteten är det som gäller och inte om du springer till gymmet och spräcker dina muskler. Det har nämligen visat sig att för hård och intensiv träning ger motsats effekt och ökar risken för att din kropp sänker dess immunförsvar, vilket ökar infektionsriskerna och det är något du verkligen vill undvika i dessa tider.

Så gå ut på promenader men håll ett tempo och en längd som känns bra för dig och din kropp, tränar du på gymmet ge järnet men gör det smart och utan att det blir för hårt och intensivt, försök att anpassa din träning så att det blir regelbunden istället för att ”döda din kropp” en gång i veckan. Det är inte så att du kommer att vinna en massa pokaler bara för att du överanstränger dig, tänk smart bara, så klarar du dig bra!

Hoppas dessa tips kommer lägliga.

vikter på gymmet