Sömn är viktig!

december 19, 2019 0 av admin

En bra sömn är bra för kroppen

I dragkampssporten är det viktigt att man sover bra om nätterna. Jag säger bara en sak: Compactbeds sängar 190. Gud vad sköna dessa är. Jag har haft min i fler år nu och de håller lika bra kvalité som i början.

Som i alla sporter är det inte bara viktigt hur du tränar och vad du äter, men även återhämtningen. Sover man dålig innan en tävling är det säker att man inte presterar på samma nivå som om man hade sovit bra. Det vet ju alla. Tänk dig själv när du går till skolan eller jobbet och du har haft en dålig sömn under natten, då fungerar inte livet som den ska, man är inte lika fokuserad utan snarare mycket tankspridd, kroppen orkar inte lika mycket, man mår helt enkelt sämre.

Så en god sömn är viktig men varför är det?

Om man inte sover som man ska, så kan både ditt minne försämras och din risk för att få Alzheimers öka, det har också bevisats att det finns en korrelation mellan att sova dålig, alkoholmissbruk och problem vad gäller vikten. Det ökar även risken att man får på sig sjukdomar lättare, det vill säga vårt immunförsvar försämras ju mindre bra vi sover.

Det är rekommenderat att man ska sova mellan sju och åtta timmar per natt OAVBRUTTNA! Sen har det visat sig att några människor behöver mindre, så det som är det viktigaste är att man känner sig helt avslappnad och utvilad när man vaknar. Det är det som spelar roll.

En god sömn är viktigt, det får oss att må bra och prestera bättre, vår hjärna kan lagra sina minnen, vi mår piggare, gladare, vi koncentrerar oss bättre. Fördelarna är många, så passa på och investera i bra möbler, sängar och grejer till ditt sovrum, låt inte snålheten hindra dig!

God jul och gott nytt år!